Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Детското отделение получи дарение от фонд „13 века България”

15 ноември 2018 10:01, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди 5 години, брой четения: 2170
---

Националният дарителски фонд /НДФ/ „13 века България“ направи дарение на Многопрофилната болница за активно лечение „д-р Иван Селимински“ в Сливен. Дарението е предназначено за детското отделение на болницата и съдържа 32 рисунки на деца, взели участие в „Световния конкурс за детска рисунка – България“, организиран от Фондация „Малък Зограф“.

Конкурсът се провежда ежегодно от 2012 г. насам и е насочен към деца от 4 до 18 г. от България и чужбина. През 2018 г. в него са участвали деца от 56 държави.

"В знак на благодарност за ползотворното партньорство с НДФ „13 века България“, Фондация „Малък Зограф“ дари 194 рисунки за целите на Фонда. От тях 32 броя бяха специално подбрани, рамкирани и дарени на детското отделение на МБАЛ „д-р Иван Селимински“ в Сливен", каза Антон Кънчев – представител на фонд 13 века България за Сливен.

Рисунките, включени в дарението, са на деца от над 20 държави -Латвия, Румъния, Молдова, Литва, Индия, Иран, Казахстан, Китай, Русия, Тайланд, Бангладеш, Южна Корея, Индонезия, Шри Ланка, включително и от България.

 

Дарението е част от серията дарения през 2018 г., инициирани от „13 в региона на Сливен. Фондът продължава да работи по приоритетната си мисия дарителство, спазвайки волята на дарителя.

Изпълнителният директор на болницата д-р Васислав Петров и началникът на Отделението по детски болести д-р Люба Бъчварова благодарят за жеста, насочен към най-малките пациенти и създаването на по-красива и уютна атмосфера по време на престоя им в лечебното заведение.

Снимки

---Антон Кънчев---------------------------------------------------