Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Беше обсъдено взаимодействието между местната власт и ОДМВР - Сливен

15 ноември 2018 17:37, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 763
---

Взаимодействието между местната власт и ОДМВР – Сливен обсъдиха на среща днес кметът Стефан Радев, директорът на ОДМВР – Сливен ст. комисар Димитър Величков, началникът на РУ на МВР – Сливен гл. инсп. Димитър Кикьов, началници на полицейски участъци и кметове на населени места. В нея взе участие и секретарят на Общината Валя Радева.

Един от акцентите в разговора беше дейността и резултатите от последното шестмесечие от работата на създадените мобилни екипи по населените места, сформирани по инициатива на ОДМВР – Сливен.

Кметовете на населените места изразиха задоволството си от доброто взаимодействие и оказаната подкрепа от страна на районните инспектори.

Беше поставен въпросът за нуждата от видеонаблюдение в някои от населените места, като превенция за справяне с битовата престъпност, особено в тъмната част на денонощието. Кметът Радев увери присъстващите, че ще продължава да се работи по програмата за разширяване обхвата и по-доброто качество на видеонаблюдението. „Хората трябва да са убедени, че сме загрижени и работим за обществения ред и тяхната сигурност“, подчерта кметът.

Началникът на РУ на МВР – Сливен гл. инсп. Димитър Кикьов апелира кметовете да подават своевременно сигнали за лица, които представляват потенциална заплаха за обществения ред.

Беше засегната и темата за Механизма за задържане на децата в училище, който според някои от кметовете на населени места е трудно приложим и се нуждае от конкретни действия, за да бъде въведен успешно.

Като добра практика беше отчетена регистрацията на каруците, което е допринесло за тяхната разпознаваемост и възможност за санкции при нарушения.

15.11.2018 г.

Снимки

------