Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На сайта на Община Сливен вече може да се проследи в реално време качеството на въздуха в града

16 ноември 2018 16:40, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 820
---

На сайта на Община Сливен вече може да се проследи в реално време качеството на въздуха в града

 

От днес на сайта на Община Сливен вече е възможно да се проследи състоянието на качеството на атмосферния въздух в града в реално време. Данните за въздуха могат да бъдат намерени в раздел „Околна среда“, подраздел „Въздух“, както и чрез банер в долния край на сайта.

Качеството на атмосферния въздух на територията на град Сливен се следи от автоматична измервателна станция – АИС, собственост на Изпълнителна агенция по околна среда. АИС е част от Националната система за мониторинг на околната среда в България.

Състоянието на качеството на атмосферния въздух в реално време е показано чрез индекс за чистотата на въздуха AQI. Индексът AQI (air quality index) е число, използвано за информиране на обществеността относно нивото на замърсяване на въздуха.

Данните от АИС Сливен постъпват в реално време в Регионалната база данни за КАВ на РИОСВ-Стара Загора (респективно, националната база данни за КАВ в ИАОС) и са предварителни. След проверка за достоверност и верифицирането им, окончателните данни се публикуват в тримесечните бюлетини, издавани от РИОСВ/ИАОС.

16.11.2018 г.