Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Откриха официално първата детска градина в кв."Надежда" в Сливен

22 ноември 2018 17:43, Росица Николова (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 1315
Гостите на празника

Нова детска градина в кв.”Надежда” в Сливен бе открита на официална церемония на 22 ноември. Това е първата градина в 25-хилядния квартал и в нея вече се обучават 130 деца в две яслени и четири групи за малчугани на възраст от 3 до 7 години. 85 на сто от средствата за ремонт и оборудване в размер на 2,7 млн.лева бяха осигурени от швейцарската страна, а останалите – чрез национално финансиране. Детското заведение е част от мултифункционален комплекс „Надежда”, в който ще работят здравен център с три лекарски кабинета и културно-образователен център. Лентата бе прерязана от зам.министрите на образованието и науката и на труда и социалната политика Деница Сачева и Зорница Русинова, от посланика на Швейцария Нейно превъзходителство Мюриел Берсе Коен, кмета на община Сливен Стефан Радев и директорката на комплекса Катя Велева.

Гост на откриването бе областният управител Чавдар Божурски. Празникът уважиха още директорът на Координационното звено на МС Иван Иванов, началникът на РУО Боян Аксаков, директорът на ОД на МВР ст.комисар Димитър Величков, председателят на общинския съвет Димитър Митев, ръководният екип на общинската администрация, ръководители и представители на образователни, социални и неправителствени ведомства и организации.

Снимки

Посланикът на Швейцария г-жа Коен приветства жителите на града и квартала с новата придобивка Прерязването на лентата. Снимка: пресцентър на община СливенДетската градина и част от мултифункционален комплексВ градината има отлични условия за обучение и забавление на децатаВъзпитаниците  на новата забавачница