Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Благотворителен концерт за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк се проведе снощи

24 ноември 2018 14:25, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 5 години, брой четения: 964
---

Над 130 деца участваха в благотворителния концерт, организиран от Инициативния комитет за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк.

На сцената в зала ,,Сливен” богата и разнообразна програма представиха малчуганите от Детска градина „Вержин и Хаик Папазян“, Клуб по спортни танци „Сливен”, с треньор Цанка Иванова и Балет „Адажио“, с ръководител Наталия Хаджикостова при НЧ „ЗОРА – 1860“, Клуб за поп и рок изпълнители „Ритъм” при Военен клуб - Сливен, с музикален педагог Елена Пеева, Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“, с треньор Виолета Бинева, Балет „Барби” при Военен клуб – Сливен, с художествен ръководител Силвия Терзиева, Детски фолклорен ансамбъл „Българче” и Младежки танцов ансамбъл „Браво“ при Основно училище „Христо Ботев” и Народно читалище „Хаджи Димитър”, с художествени ръководители Станка Иванова, Иван Добрев и Десислава Стойкова.

За възстановяването на паметника до момента са събрани над 15 хил. лв. и строителни материали на стойност 2 хил. лв.

Благотворителната проява се осъществи с подкрепата на Община Сливен и Обществен дарителски фонд - Сливен. На нея присъстваха председателят на Общинския съвет Димитър Митев, заместник-областният управител Димитринка Петкова, заместник-кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, членове на Инициативния комитет за възстановяване на паметника, представители на различни институции и граждани.

Паметникът на славния Шести артилерийски полк е открит на 23 ноември 1924 г. Той е изграден от паричните дарения на 232-ма, завърнали се от бойното поле войници. По повод 94 години от откриването му, вчера бе организиран Ден на отворените врати за посещение.

Благотворителните инициативи за възстановяване на монумента продължават.

Сметката за набиране на средства е:

Общинска банка АД – Сливен

BG03SOMB91308428713744

BIC SOMBBSF

Код за вид плащане-44 51 00

24.11.2018 г.

 

 

 

 

 

 

Снимки

------------------