Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Приключи Общинският кръг на футболното първенство от Ученически игри 2018 - 2019

28 ноември 2018 15:56, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 800
---

Приключи Общинският кръг на футболното първенство от Ученически игри 2018 - 2019 в Сливен. Във възрастова група 5-7 кл., първото място завоюваха учениците от ОУ „Братя Миладинови“. Второто място остана за отбора на ОУ „Д -р Иван Селимински“, а на трето се наредиха ОУ „Елисавета Багряна“.

При юношите във възрастови групи 8-10 кл. и 11-12 кл. победители са ППМГ „Добри Чинтулов“. На второ място при по-големите 11-12 клас останаха ПГХТ „Акад.Неделчо Неделчев“, следвани от ПХГ „Дамян Дамянов“.

Ученическите игри продължават със състезания по хандбал на 1 и 2 декември в салона на ОУ „Елисавета Багряна“, бадминтон на 8 и 9 декември във физкултурния салон на СУ „Константин Константинов“.

В спортна зала „Васил Левски“ на 13 и 14 декември сили ще премерят учениците в състезание по тенис на маса.

Новата година ще стартира със състезания по шахмат на 5 и 6 януари в Център за подкрепа на личностно развитие – Детски комплекс Сливен.

Състезанията по баскетбол и бадминтон са предвидени за месец февруари. През март ще се проведе състезанието по лека атлетика.

Ученическите игри са основна изява в областта на ученическия спорт. Най-добре представилите се отбори от финалните състезания, имат възможност за участие в Световните ученически първенства, организирани от Международната федерация за ученически спорт.

Организатори на проявите са Община Сливен, съвместно с Центъра за подкрепа на личностното развитие – Детски комплекс Сливен.

28.11.2018 г.