» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

МО пусна ударно за продажба цели 55 апартамента. За 72 кв.м. цената в Сливен е 3907 лв.

03 December 2018 13:53, Aleksandra Ivanova
Emission of: Nabludatel.BG 2 months ago, number of readings: 3111
....................................

В рамките на последните месеци на тази година, МО е обявило ударно за продажба цели 55 апартамента. Това установи проверка на вестник "Монитор". От публикуваната на сайта на ведомството информация за обявените търгове става ясно, че военнослужещите пазаруват жилища от армейския фонд на символични цени, като за апартамент в по-големите градове броят суми колкото например за един 20-годишен автомобил „Фолксваген Голф 4“.

 

Жилища, от които според МО армията не се нуждае, се предлагат из цялата страна. Голямо разнообразие за купувачите в офертите за апартаментите на промоция има и край морето, особено в Бургас, където обявената продажна цена за 75 кв. м е едва около 4000 лв., или около 50 лв. за квадрат. В същото време апартаментите в града вървят по около 1500 лв. за кв. м. Във Варна пък жилище с площ 62 кв. м се продава за 4442 лв., докато цената за 80 кв. м апартамент в Пловдив е 20 бона, за 104 кв. м в Шумен мераклиите трябва да броят малко над 7000 лв., а за 72 кв. м в Сливен - 3907 лв.

 

Изискването към купувачите е да имат поне три години стаж под пагон. При класирането на кандидатите за новата придобивка с голямо предимство се ползват наемателите, в случай че има такива, става ясно от документацията към търговете.