Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ари Роланд от американския джаз квартет се срещна с кмета Стефан Радев

12 декември 2018 17:52, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 822
---

Ари Роланд Джаз Квартет пристигна в Сливен. Повод за гостуването им в града под Сините камъни е тазвечершният концерт, който формацията ще изнесе в Драматичен театър „Стефан Киров“.

Нейни членове са Ари Роланд - контрабас, Зейд Насър - алт саксофон, Крис Байърс - тенор саксофон и Кийт Бала - барабани. Техните изпълнения са свързани със златната джаз ера от началото до средата на миналия век.

Ари Роланд посети Община Сливен, където бе посрещнат и приветстван от кмета Стефан Радев. На пресконференцията пред журналисти, кметът изрази задоволството си от факта, че формацията е в града и ще обогати още повече празничната програма на Общината, и ще зарадва почитателите на джаза. От своя страна Ари Роланд сподели, че квартетът посещава България за 6-ти път, и изрази добрите си впечатления от топлото отношение на българската публика.

В рамките на пресконференцията стана ясно, че джаз формацията от Ню Йорк планира да посети българо-американската база „Ново село“, като израз на доброто партньорство между българските и американските военнослужещи там. Квартетът ще се срещне и с учениците от Езикова гимназия, които ще запознае с изкуството на джаза. Групата предвижда и посещения на едни от най-емблематичните места в града.

На срещата присъстваха заместник – кметът Пепа Чиликова и Мат Хагенгрубер, аташе по въпросите на културата и образованието към Посолството на Сащ в България.

Празничният концерт на нюйоркската формация е тази вечер и е с вход свободен. Той е част от коледно-новогодишната програма на Община Сливен.

12.12.2018 г.