Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Пресконференция на ръководството на Общински съвет – Сливен се проведе днес

12 декември 2018 18:33, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 5 години, брой четения: 836
---

Пресконференция на председателя на Общинския съвет Димитър Митев и неговите заместници се състоя днес. Тя беше по повод утрешното редовно заседание на местния парламент. „Пет допълнителни точки ще бъдат внесени за разглеждане и гласуване“, заяви по време на пресконференцията Димитър Митев.

Едната е свързана с Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общински детски градини, детски ясли и полудневни подготвителни групи към училищата на територията на община Сливен.

Втора и трета точка касаят даване на съгласие на Община Сливен да кандидатства по Проект „Красива България“. Едната от тях е свързана с текущ ремонт и монтаж на слънчева система на покрития басейн на ОУ „Елисавета Багряна“. Другата е свързана с подмяна на фасадната дограма и ремонт на покрива на РБ „Сава Доброплодни“. Да продължи функционирането на Областен информационен център Сливен, е четвъртата допълнителна точка. Той беше създаден по проект на Общината и през последните години развива успешна дейност. Продажба на имоти частна общинска собственост е последната допълнителна точка.

В предварителния дневен ред са включени 27 точки. Сред тях е изменението и допълнението на Наредбата за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местните дейности за следващите три години, за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на Община Сливен. ,,Изменението се налага, тъй като Наредбата влиза в противоречие с по-висши актове”, посочи Димитър Митев.

В дневния ред е и промяна на бюджета за 2018 г. По думите на заместник – председателя на Общинския съвет Кирчо Димитров една от причините е заради постъпили приходи от Сливенския симфоничен оркестър, които ще бъдат разпределени в разходната част на бюджета. Друга съществена причина е отпускане на средства за откриване на Социално кафе в Сливен. Във връзка с постъпило писмо от директора на ОД на МВР – Сливен, допълнителни средства са необходими и за закупуване на дрегери за отчитане на психо-активни вещества и алкохол. Средствата ще бъдат възстановени на Общината от държавния бюджет.

Други две предложения са свързани с продължаване на строително-монтажните работи в ДКЦ – 2 и второто е даване на съгласие „Общинска охрана и СОТ“ да закупи със собствени средства мониторингов център за видеонаблюдение и лек автомобил.

Ще бъде гласувана и План-сметката за дейностите по събиране, извозване, обезвреждане в депа или други съоръжения за битови отпадъци и поддържане на чистотата за 2019 г.

Общинските съветници ще гласуват и отчета за дейността на Комисията по стипендии за 2018 г.

На утрешното заседание местният парламент ще разгледа и покана за подкрепа на проект на побратимения на Сливен град Мелитопол по Програма „Местни власти: партньорства за устойчиви градове“, свързан с водоснабдяване и канализация на украинския град.

Други точки са свързани с продажба на общинско имущество, разпореждане с общинска собственост и отпускане на финансови помощи.

12.12.2018 г.