Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведе се обсъждане на проектното предложение за реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър“

09 януари 2019 16:46, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 1026
---

В сградата на Общината днес се проведе обсъждане на проектното предложение за реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър“. Проектът беше визуализиран с мултимедийна презентация от главния проектант на обекта инж. Анастас Кънев. По думите му с разработката и нова структура на булеварда ще се подобри значително визуалната комуникация, както с обекта, така и в цялост за централна градска част. Приоритет ще бъдат пешеходците, осигуряване на безопасност за всички участници в движението, и същевременно постигане на функционалност за устойчива и модерна централна градска част.

В срещата, водена от заместник – кмета Румен Иванов участваха представители на Регионалната колегия на Камарата на архитектите в България и Регионална колегия на инженерите в инвестиционното проектиране. Те имаха възможност да дават своите конкретни мнения, препоръки и предложения, с които да се подобри цялостната визия на проекта.

Участниците в срещата получиха уверение от страна на заместник – кмета Румен Иванов, че всяко тяхно предложение и насока по проекта ще бъдат взети под внимание, и разгледани обстойно.

В края на месец ноември 2018 г. Общинското ръководство предостави възможност на жителите на община Сливен да внасят конкретни предложения и мнения по изготвената актуализация на проекта за благоустрояване на бул. „Хаджи Димитър“. Средствата в размер на 1 млн. и 800 хил. лв. са осигурени от българското правителство.

09.01.2019 г.

Снимки

---------