Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Първа копка на дългоочаквания строеж на общежитие в НХГ "Димитър Добрович" – Сливен

12 януари 2019 13:46, Александра Иванова (Наблюдател)
Излъчване: Наблюдател.БГ преди 2 месеца, брой четения: 406
НХГ-Сливен

На 15.01.2019 г. от 11:30 ч. с ритуала „Първа копка” ще започне дългоочакваният строеж на общежитие в Национална художествена гимназия "Димитър Добрович" – Сливен.

Празничното събитие ще бъде под патронажа на Министерството на културата, представено от заместник-министърът на културата – Румен Димитров. Официални гости ще бъдат: областният управител – Чавдар Божурски, кметът на град Сливен – Стефан Радев, председателят на Общинския съвет - Димитър Митев, заместник-кметът по културата – Пепа Чиликова, председателят на Обществения съвет към гимназията – Виолета Христова, председателят на Училищното настоятелство – Славяна Монева.

Художествената гимназия в Сливен е разположена в идеалния център на града, непосредствено до Градския парк. От 2009 г. младите художници развиват таланта си в красива и напълно обновена сграда – паметник на културата. От 2018 г. врати отвори Галерия „Нова”, в която изкуството си показват както учениците от гимназията, така и студенти и преподаватели от висшите учебни заведения по изкуствата. Освен експозиционно пространство галерията дава възможност за презентационни, театрално-музикални и обучителни събития. В обновените през 2018 г. постройки към галерията бяха изградени хранилище, офис и две допълнителни ателиета.

С построяването на общежитие комплексът на Национална художествена гимназия – Сливен , който включва и атрактивно дворно пространство, ще придобие степен на завършеност, достойна за талантливите деца на България.