Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започва строителството на общежитието в Националната художествена гимназия в Сливен

15 януари 2019 15:27, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 5 години, брой четения: 1011
---

С полагане на първа копка днес започва строителството на общежитие в двора на Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ – Сливен.

„Много е лесно да подкрепяш хора, които са талантливи, трудолюбиви и упорито следват своите мечти и стремежи. Ние работим заедно през последните години, и отчитаме успешни резултати“, заяви по време на тържествената церемония заместник – кметът Пепа Чиликова.

В словото си директорът на гимназията Александър Дойчинов благодари на Министерството на културата за отпуснатите средства и оказаната подкрепа. Той изтъкна още и положителните ефекти от доброто сътрудничество с ръководството на Община Сливен, Областна администрация и местния парламент.

От името на културния министър Боил Банов приветствие към присъстващите отправи Елиянка Михайлова – директор на Дирекция „Сценични изкуства и художествено образование“ към Министерство на културата. Тя изрази своята убеденост, че новата сграда ще обогати архитектурния комплекс на гимназията и ще я превърне в притегателно място за още повече ученици, които желаят да развиват таланта си, и да вървят по стъпките на своите преподаватели.

Водосвет отслужи Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Иоаникий, който подари на гимназията картина, рисувана през 1996 г. Тя е дело на деветокласничката Йордана Кунчева – бивша възпитаничка и настоящ преподавател в учебното заведение.

Гости на празника бяха още областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и началникът на РУО – Сливен Боян Аксаков.

Сградата на общежитието е заключителният компонент от проекта на директора на гимназията Александър Дойчинов и неговия екип. Предвижда се тя да бъде двуетажна, състояща се от 12 помещения, с капацитет от 24 до 36 места. По думите на Дойчинов, се очаква през март да стартира дарителска кампания за набиране на средства, с които да се оборудват стаите на общежитието.

15.01.2019 г.

 

 

Снимки

------------------------------