Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев: Един от основните приоритети на Общината през 2019 година ще бъдат социалните проекти

16 януари 2019 13:25, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 835
---

„Един от основните акценти в работата ни през тази година по отношение на инвестициите ще бъдат социалните проекти“. Това заяви по време на днешния брифинг на общинското ръководство кметът Стефан Радев. Той добави, че в началото на месец януари 2019 г. Общината е сключила договор за безвъзмездна финансова помощ с Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Средствата ще бъдат отпуснати за изграждането на два центъра за лица с психични разстройства и лица с умствена изостаналост. Те ще се намират в близост до Дом за стари хора – Сливен и ще разполагат с капацитет до 15 места.

Друг социален проект, който Общината започва е Проект „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца в община Сливен“, който се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж” 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Проектът предвижда изграждането на два нови социални центъра. Единият ще бъде Център за обществена подкрепа, с капацитет до 60 потребителя месечно. Другият ще бъде Дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства, с капацитет до 30 потребителя месечно. Те ще се намират в сградата на бившето Начално училище „Хаджи Димитър“ в кв. „Клуцохор“. Строителните дейности по обекта ще стартират в петък с първа копка на сградата на бившето учебно заведение.

По време на брифинга стана ясно, че скоро предстои да бъде завършено новото защитено жилище за възрастни хора с умствени увреждания в кв. „Комлука“, изградено с подкрепата на Посолството на САЩ в София.

16.01.2019 г.