Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заупокойна молитва и цветя за 141-вата годишнина от Освобождението на Сливен

17 януари 2019 16:15,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 867
Зам.областният управител Камен Костов поднесе венец пред морената с паметна плоча.

Тържествена церемония послучай 141-вата годишнина от Освобождението на Сливен се проведе на площад „17-ти януари“ в града. На това място и на тази дата през 1878 г. жителите на Сливен са посрещнали руските военни части, с хляб и сол, много хоругви и цветя. Макар тежко болен и полусляп, е дошъл и поетът Добри Чинтулов. Той произнесъл пламенна реч на руски език. Посрещането било организирано от временна градска комисия, чийто председател е бил първият сливенски митрополит Серафим.

На церемонията бяха отслужени заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен от Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Иоаникий. Кметът на общината Стефан Радев поздрави гражданите. Зам.областният управител Камен Костов бе гост на тържеството. От името на областния управител той поднесе венец пред морената с паметна плоча. Сред официалните лица бяха още председателят на общинския съвет Димитър Митев, началникът на РУ на МВР-Сливен гл.инсп. Димитър Кикьов, , командирът на военно формирование 22 220 полк.Любомир Вачев. По-късно бяха поднесени цветя и пред паметника на ген. Скобелев.

Церемонията бе организирана от община Сливен, Сливенската света митрополия и военно формирование 22 220.

Снимки

Заупокойна молитва и благодарствен молебен отслужи дядо владика.Гости на церемониятаМомент от тържествотоНа площада дойдоха много граждани