Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

До края на деня кметът на община Сливен Стефан Радев очаква обявяване на грипна епидемия

22 януари 2019 13:17, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 796
---

Процентът на заболеваемост в Сливенска област обсъдиха днес кметът Стефан Радев и директорът на Регионална здравна инспекция – Сливен. В срещата участваха зам. кметът Пепа Чиликова и директорът на Дирекция „Надзор на заразните болести“ д-р Даниела Калева.

Решението за обявяване на грипна епидемия се взема на база медицински показатели. Тук водеща е оценката на епидемиолозите и инфекционистите. Това коментира д-р Балулова във връзка с повишаването на случаите с респираторни заболявания и грип в Сливенска област. Тя сподели и затрудненията, които здравната инспекция среща при регистрирането на заболяемостта, тъй като малък процент от населението се обръща към личния си лекар.

По време на разговора стана ясно, че е създадена организация във всички многопрофилни болници в областта, както и снабдяването на аптеките с необходимите противувирусни препарати.

Общинското ръководство и РЗИ – Сливен апелират и препоръчват на гражданите при първи симптоми на неразположение, да се обърнат към личния си лекар. По този начин могат да бъдат избегнати усложненията, които ще настъпят на по-късен етап. Това би било от полза също и за точната регистрация на броя заболявания.

22.01.2019 г.