Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Създаване на комитет за търговия, в рамките на Смесената междуправителствена българо-иранска комисия

22 януари 2019 13:33, Веселина Василева (ТПП - Сливен)
Излъчване: ТПП-Сливен преди 5 години, брой четения: 2369
снимка

Българската търговско – промишлена палата информира за засилен интерес от страна на партньори от Иран за двустранна търговия и съвместна бизнес дейност с български компании. По информация от Посолството на Ислямска република Иран в София и Палатата на търговията, промишлеността, минното дело и земеделието на Иран предстои създаване на смесен комитет за търговия, който да приобщи фирми от двете страни с интереси за взаимоизгодно сътрудничество. Комитетът за търговия ще бъде съставен от представители на бизнеса, като членовете от иранска страна вече са определени.

 

БТПП е поела ангажимент да окаже съдействие при формирането и определянето състава на българската част на комитета. В тази връзка български компании с интерес за сътрудничество с Иран и желание да се включат в Смесения комитет за търговия могат да заявят свое участие в срок до 31 януари 2019 г. на тел. 02/8117421 и 02/8117489 или на E-mail: irelations@bcci.bg. Участието в комитета е отворено за всички компании.

 

Смесения комитет за търговия ще бъде създаден по време на следващото заседание на Смесената междуправителствена българо-иранска комисия за икономическо, промишлено, търговско и техническо сътрудничество, която ще се проведе през първата половина на 2019 г. в София.

 

По информация от Министерството на икономиката през 2017г. износът от България за Иран включва: химични торове, пътнически автомобили, крикове, семена /рапица, слънчоглед/, медикаменти, електрически апарати и др.). Иранският внос се състои от нефтени масла, полимери, флоатно стъкло, фурми, грозде, синтетични влакна, пръти и профили от легирани стомани и др.