Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Местният парламент се събира на първото си за годината заседание

30 януари 2019 15:32, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 5 години, брой четения: 874
---

Редовната пресконференция на председателя на Общинския съвет Димитър Митев и заместник - председателите Кирчо Димитров и Деян Дечев се състоя днес. Тя бе по повод утрешното заседание на местния парламент.

Сред 38-те точки, включени в дневния ред е приемането на проектобюджета на Община Сливен за 2019 г., което според Димитър Митев ще бъде основният акцент на предстоящата сесия.

Общинските съветници ще гласуват утре и промени в текстовете на Наредбата за обществения ред на територията на община Сливен, Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставяни права и Наредбата за определяне размера на местните данъци. Предвидено е и предложение за приемане на изцяло нова Наредба за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, което бе причината за присъствието на председателя на Комисията по общинска собственост и местно самоуправление Христо Котов. По думите му новите текстове в нея регламентират отдаването на общински имоти до 5 години, без право на удължаване на сроковете. Той допълни още, че тя е изцяло синхронизирана със сега действащата нормативна база, регламентираща придобиването, управлението и разпореждане с общинско имущество.

В рамките на заседанието ще бъде утвърден и списъкът на общинските жилища по предназначение за тази година, както и Годишната програма за управление и разпореждане с общински имоти.

И в утрешния дневен ред са предвидени разпоредителни сделки и отпускане на финансови помощи на граждани на общината.

30.01.2019 г.