Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливенски акробати ще участват с Енчо Керязов в "Нощта на звездите"

04 февруари 2019 12:47, Александра Иванова (Наблюдател)
Излъчване: Наблюдател.БГ преди около 1 седмица, брой четения: 127
....................................

Усилено върви подготовката на Осмата Нощ на звездите на Фондация „Енчо Керязов”, съобщи за Радио 999 ямболският фотограф Красимир Стойчев, който е в ръководството на фондацията. Събитието ще се проведе на 23 март в столицата.

Вече осем години фондацията на роденият в Елхово и почетен гражданин на Ямбол акробат Енчо Керязов организира кампания за подпомагане на даровити българчета в сферата на спорта, образованието и изкуството.

Осмата „Нощ на звездите“ ще мине под знака на магията във всичките й проявления. 30 танцьори от пет различни жанра ще покажат, че изкуството е вълшебство. По традиция живата музика ще се изпълнява от оркестър от 60 музиканти под ръководството на Левон Манукян. Десет знакови личности от българския шоу бизнес също ще излязат на сцената.

Самият Енчо Керязов подготвя изненадващ нов номер, който няма нищо общо с еквилибристиката и е създаден специално за грандиозния спектакъл. За да видите изпълненията на гостите от чужбина едно по едно ще трябва да прелетите целия свят, а тук каймакът на манежа ни идва на крата.

В Осмото издание на „Нощта на звездите“ сред звездните участници от световните сцени са поканени и малките акробати от Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“ от Сливен. Този клуб носи името на родоначалника на българската акробатика като спорт и основателя на първия спортен клуб, създаден в България през 1952 г. Клуб по акробатика „Стефан Данчев“ е създаден през 2002 г., като последните седем е под ръководството на треньор Виолета Бинева. През декември жителите на Ямбол имаха възможността да видят изкуството на малките акробати, благодарение на читалище „Диана“. Клуб по акробатика „Стефан Данчев“ стана носител на специалната купа на Регионалния фестивал „Ехо над Тунджа“, организиран от читалище „Диана“. А два месеца преди това завоюваха златни медали на Международния турнир в Майнц, Германия. /www.radio999bg.com

Снимки

....................................