Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Местната комисия за борба с трафика на хора стартира кампания по повод Международния ден за безопасен интернет

05 февруари 2019 08:49, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 917
---

Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен, стартира информационна кампания по повод 5 февруари 2019 г. – Международен ден за безопасен интернет.

Целта на кампанията е превенция на трафика на хора и киберпрестъпността, в контекста на таргетирането и въвличането на жертвите в престъплението и насърчаване на по-безопасното и по-отговорно използване на онлайн технологии. Партньори в инициативата са Община Сливен, фондация „Инициатива и съпричастност” – гр. Сливен и Национален център за безопасен интернет.

Децата и непълнолетните са особено уязвима група и практиката показва, че ежедневно попадат в рискови ситуации онлайн, което ги поставя в риск от въвличане в трафик на хора. Именно поради тази причина, в рамките на кампанията се планират обучителни сесии с ученици и техните родители. Целта е превенция на трафика на деца и безопасното използване на интернет чрез повишаване на информираността на децата в училищна възраст, както и интензивна работа с родители и активното им и пряко включване в превенционния процес.

Информационната кампания стартира с целенасочена работа по превенция с най-рисковите и уязвими групи, а именно хора със специални потребности в Център за социална рехабилитация и интеграция към фондация „Инициатива и съпричастност” – гр. Сливен.

Предвидени са прожекции на превенционни клипове, предоставени на МКБТХ – Сливен от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” и Международна организация по миграция – Мисия в България. Ще бъдат разпространени информационни материали и ще се популяризира Националната телефонна линия за борба с трафика на хора – 080020100.

05.02.2019 г.