Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Приключи възстановяването на покрива на здравната служба в с. Крушаре

05 февруари 2019 09:11, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 728
---

„Всички наши усилия са насочени към пълното възстановяване на функциите на здравното заведение С възстановяването на покрива на здравната служба в с. Крушаре вече може да се работи във вътрешните помещения на сградата. Това ще се случи, когато бъдат извършени и ремонтните работи в кабинетите, складове и други помещения на сградата“, съобщи зам. кметът Румен Иванов.

Пожарът е възникнал на 4 януари 2019 г., с което напълно е била преустановена дейността на двете лекарски практики, стоматологичен кабинет и дрогерия.

Вероятната причина е попаднала искра от коминното тяло в подпокривното пространство. От високата скорост на ураганния вятър, достигнал 125 км/час, по коминното тяло са се образували пукнатини, което е довело до попадане на искри в подпокривното пространство и възникналото последващо тлеене. Притокът на голямо количество кислород е възпламенил подпалените дървени елементи. За кратко време огънят е обхванал целия покрив. От обливане с вода по време на гасенето и паднали отломки, бяха увредени изцяло мазилките по стените на вътрешните помещения и фасадата на сградата. Мълниезащитата и електроинсталацията бяха изцяло увредени.

Благодарение на бързата реакция на двата екипа от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” - Сливен, които предприеха незабавно всички необходими действия по овладяване и ликвидиране на пожара, целостта на сградата беше спасена.

Ликвидиран е потенциалният риск от по-нататъшно увреждане на сградата, допълни инж. Снежана Кънева от общинския отдел „Сигурност и управление при кризи”.

05.02.2019 г.

Снимки

------------