» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Приключи възстановяването на покрива на здравната служба в с. Крушаре

05 February 2019 09:11, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 5 years ago, number of readings: 707
---

„Всички наши усилия са насочени към пълното възстановяване на функциите на здравното заведение С възстановяването на покрива на здравната служба в с. Крушаре вече може да се работи във вътрешните помещения на сградата. Това ще се случи, когато бъдат извършени и ремонтните работи в кабинетите, складове и други помещения на сградата“, съобщи зам. кметът Румен Иванов.

Пожарът е възникнал на 4 януари 2019 г., с което напълно е била преустановена дейността на двете лекарски практики, стоматологичен кабинет и дрогерия.

Вероятната причина е попаднала искра от коминното тяло в подпокривното пространство. От високата скорост на ураганния вятър, достигнал 125 км/час, по коминното тяло са се образували пукнатини, което е довело до попадане на искри в подпокривното пространство и възникналото последващо тлеене. Притокът на голямо количество кислород е възпламенил подпалените дървени елементи. За кратко време огънят е обхванал целия покрив. От обливане с вода по време на гасенето и паднали отломки, бяха увредени изцяло мазилките по стените на вътрешните помещения и фасадата на сградата. Мълниезащитата и електроинсталацията бяха изцяло увредени.

Благодарение на бързата реакция на двата екипа от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” - Сливен, които предприеха незабавно всички необходими действия по овладяване и ликвидиране на пожара, целостта на сградата беше спасена.

Ликвидиран е потенциалният риск от по-нататъшно увреждане на сградата, допълни инж. Снежана Кънева от общинския отдел „Сигурност и управление при кризи”.

05.02.2019 г.

Photos

------------