Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ДВАНАДЕСЕТОКЛАСНИЧКИ ОТ ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ“ ПРЕДСТАВИХА ПОЕТИЧНИТЕ СИ КНИГИ ЗА ЛЮБОВТА

14 февруари 2019 13:19, Дияна Костадинова (ПХГ "Дамян Дамянов")
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 5 години, брой четения: 2177
Knigi Deni i Venci

На 13 февруари в мултимедийната зала на Профилираната хуманитарната гимназия "Дамян Дамянов" ученичките от XII клас Венцислава Атанасова и Денислава Стойчева представиха своите поетични книги. За Денислава това е трета книга със стихотворения. Пред публиката тя определи предишните две като детски, а последната – като по-зряла творба, която ѝ дава повод за гордост и самочувствие. Венци сподели, че е събрала във Flip book-изданието двадесет свои стихотворения, всички написани през последната година.

Книгите на младите поетеси представи Дочка Петрова, старши учител по български език и литература. Съученикът им Дейвид Дечев се спря на творческите постижения в представените издания и потърси връзка на тези успехи с участието на авторките в курса по творческо писане, който вече пета година в гимназията води Валентина Радинска. Дейвид не пропусна възможността да отправи и препоръки към поетесите за усъвършенстване на художественото им майсторство.

Денислава и Венци разказаха за творческите импулси, родили тези книги и отговориха на всички въпроси от публиката.

Младите авторки бяха поздравени от Димитринка Петкова, заместник-областен управител, Надежда Тодорова, старши експерт по български език и литература в Регионалното управление на образованието и от поетесата Ники Комедвенска.

Директорът на ПХГ „Дамян Дамянов“ Жельо Радев изрази удовлетворението на училищната общност от поредната творческа изява на нейни представители и увери, че и в бъдеще ще бъдат насърчавани творческите пориви на младите таланти, избрали хуманитарното образование като необходима предпоставка за личностно и професионално развитие.

Снимки

Knigi Deni i Venci1Knigi Deni i Venci3Knigi Deni i Venci4Knigi Deni i Venci5Knigi Deni i Venci6Knigi Deni i Venci7Knigi Deni i Venci8Knigi Deni i Venci9