Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Учители от Испания, Италия, Румъния и Турция обменят опит с колегите си в Сливенска област

15 февруари 2019 15:21,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 960
След срещата в областната администрация участниците си направиха снимка за спомен

Директори и учители от четири държави са в Сливен, за да обменят опит в прилагането на творчески методи на преподаване, задържането на децата в класните стаи и използването на различни ресурси в образователния процес. Домакин на визитата от 14 до 20 февруари е Регионалното управление на образованието. Началникът на РУО Боян Аксаков и ст.експертът Дина Димитрова придружиха педагозите при посещението им в областната администрация. Зам.областният управител Димитринка Петкова ги приветства от името на областния управител.

В срещата участваха преподаватели или директори от частна езикова школа в гр.Гранада, Испания, частно католическо училище в гр. Редиго, Италия, професионално училище за ученици на възраст от 6 до 23 години в гр.Яш, Румъния, от Селджуксия университет, Образователния център за талантливи деца и деца със специфични потребности и СУ „Осман Гази“ в гр. Кония, Турция. Гостите представиха дейността на учебните си заведения. През следващите два дни те ще имат възможност да се запознаят с учителите, децата и учениците от различни образователни институции: ДГ „Теменуга“, УО „Д.Петров“, ПГХТ „Акад.Неделчо Неделчев“, ПГПЗЕ „З.Стоянов“ в Сливен, както и СУ „Хр.Ботев“ и ПГСС в Нова Загора. Ученици от ОУ "Х.Димитър" в сливенското с.Бяла ще им покажат подготвен от тях урок по английски език, а техни връстници от ОУ "Хр.Ботев" ще изявят музикалните си таланти.

Международната партньорска среща е поредно събитие по проект „Аз съм щастлив.Аз обичам училището“ по програма „Еразъм +“, който е създаден по идея на Средно училище „Осман Гази“. Училището е и основна координираща организация по проекта.

Снимки

Гостите разказаха за дейността на учебните си заведенияТримата преподаватели /отдясно на ст.експерт Д.Димитрова/ са основните "виновници" за създаването на партньорския проект между петте държавиПреподавателка от частната езикова школа в Гранада /втората отдясно-наляво/ разказва за работата си.Учители от образователния център в КонияОще гости от ТурцияГостите от Румъния /първите двама отдясно-наляво/Началникът на РУО благодари на областния управител и екипа му за гостоприемството