Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен участва със свой щанд в 36-ото издание на Туристическото изложение „ВАКАНЦИЯ И СПА ЕКСПО“ София 2019

19 февруари 2019 14:13, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 827
---

През изминалата седмица Община Сливен се представи със свой щанд на 36-ото издание на Туристическото изложение „ВАКАНЦИЯ И СПА ЕКСПО“ София 2019. В него участваха над 380 изложителя от страната и чужбина.

В дните от 14 до 16 февруари на щанда на Община Сливен се представяха различни аспекти от богатството на района и се излъчваха видео материали от родния ни град. Ръководството на Общината беше представено от инж. Стоян Марков, заместник-кмет „Икономическо развитие“. Той участва в редица конференции, кръгли маси и срещи, в които представи новата визия и концепция за привличане на туристи в Сливен, както и бъдещите проекти за развитие на общината в областта на туризма и културното наследство.

Първият ден от изложението беше посветен на културното и историческото минало на Сливен и запознаване с Крепостта Туида под мотото: „Сливен, вековен и красив“. Екипът на крепостта беше домакин на щанда по време на изложението.

Вторият ден премина под мотото: „Сливен - люлка на българската индустрия и възраждане“. Акцент беше поставен върху занаятите и технологиите и запознаване с единствения на Балканите Национален музей на текстилната индустрия – Сливен. Той беше представен от директора Тони Димитрова. Тя презентираше възможностите за посещение на музея и разясняваше на заинтересованите особеностите на различните текстилни техники и древни занаяти като печатане върху текстил, плъстене и тъкане на кори.

През третия ден на изложението на фокус беше Природен парк „Сините камъни“ и възможностите за алтернативен туризъм в общината. Специално място беше отредено на обектите от кампанията "Стани приятел на Сливен", която предизвика силен интерес сред посетителите.

По време на „ВАКАНЦИЯ И СПА ЕКСПО“ 2019 бяха промотирани културният и спортният календари на община Сливен, както и всички места за настаняване, отдих и добра храна в града под Сините камъни. Щандът на Община Сливен беше един от най-търсените, а най-често задаваните въпроси касаеха местата за настаняване и културния календар. Изненади с награди за посетилите имаше в две игри - „Тайните на Сливен“ и „Харесай страницата на Крепост Туида във Фейсбук“, които се провеждаха на място.

Бяха осъществени множество срещи с туроператори и агенции, организиращи екскурзии във вътрешността на страната. Получихме запитвания за възможности за провеждането на детски лагери в града. Екипът на Крепостта Туида получи висока оценка от Министъра на туризма Николина Ангелкова, която посети щанда и отбеляза, че „Крепостта Туида“ е сред "отличниците" в предлагането и развитието на музейни туристически продукти.

По време на изложението се възползвахме от възможността да подадем заявка за участие и в предстоящото туристическо изложение "Вашата Ваканция - Бургас 2019" , което ще се проведе през април.

На изложението Сливен беше представен като модерен град с вековна история и славно минало.

19.02.2019 г.

Снимки

---------------