Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Фирми могат да получат от 15000 до 3,9 млн.лева за повишаване квалификацията на работната сила

20 февруари 2019 11:35, Росица Николова (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 811
лого

До 3 май 2019 г. работодателите могат да подават проектни предложения по процедура „Умения“, финансирана по ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. Операцията е насочена към повишаване квалификацията на работната сила, насърчавайки професионалното и кариерно развитие. Целта на процедурата е да стимулира участието на лица от целевата група в различни форми на заетост и учене през целия живот, съобщиха от Областния информационен център в Сливен.

По операцията ще се финансира провеждането на специфични обучения за конкретно работно място и обучения за придобиване или повишаване на професионалната квалификация. Обученията за придобиване на ключови компетентности трябва да бъдат съобразени с индивидуалните характеристики на обучавания и спецификата на работното място.

В процедурата могат да бъдат включени безработни или неактивни лица в несубсидирана заетост при работодател, които успешно са завършили обучението си.

По схемата „Умения“ се предоставя възможност и за гъвкави форми на заетост при работодател за периода на обучение.

Допустими кандидати по процедурата са микро, малки, средни и големи предприятия.

Минималният размер на безвъзмездна финансова помощ за едно проектно предложение е 15 000 лева, а максималният – 3 911 166 лева (в съответствие с изискванията на Регламент 651/2014).

Интензитетът на помощта се определя от категорията на фирмата кандидат. За микро и малки предприятия безвъзмездното финансиране е 70%, за средни – 60%, а за големи – 50% от общата стойност на допустимите разходи по проекта.

Пълният комплект Условията за кандидатстване по операцията и приложенията към тях са публикувани на следните адреси: http://esf.bg/ и https://eumis2020.government.bg.

Проектните предложения следва да бъдат подавани само по електронен път с Квалифициран електронен подпис (КЕП) чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България (ИСУН 2020) - https://eumis2020.government.bg.

Подробна информация относно условията за кандидатстване по процедура „Умения“ може да бъде получена в Областен информационен център всеки работен ден от 08:00 ч. до 17:00 ч.

Повече подробности: в прикачения файл.

Файлове