Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Местната комисия за борба с трафика на хора в Сливен продължава информационните срещи с родители

21 февруари 2019 09:48, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 1939
---

По линия на работата си по превенция на престъплението трафик на хора и безопасното използване на интернет, Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен съвместно с Основно училище „Д-р Иван Селимински” – гр. Сливен, организираха специализирана информационна среща за родители с цел активното им и пряко включване в превенционния процес.

Събитието беше открито от Владимир Друмев, секретар на МКБТХ – Сливен, който акцентира върху комуникацията „родители-училище-институции”, която да дава на учениците посланието, че техните родители, учители и заинтересовани представители на институции, работещи по линия на противодействие трафик на хора, работят в сътрудничество, което от своя страна ще допринесе за по-консистентна, смислена и пълноценна превантивна работа с децата.

Лектори в специализираната информационна среща бяха Антоанета Василева и Ралица Михайлова – експерти от Национален център за безопасен интернет и Асоциация „Родители”.

В рамките на събитието беше обсъдено рисковото поведение на децата и младите хора в интернет, както и новите фактори за въвличане в трафик на хора. Беше представена Консултативна линия за онлайн безопасност 124 123 и се обърна сериозно внимание на онлайн тормоза и как да надграждаме безопасното поведение на деца в интернет.

Всички участници получиха специализирани картички „Бозопасното използване на интернет = Превенция на трафика на деца”, с координатите на Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ) и десетте местни структури към нея, както и Националната телефонна линия за борба с трафика на хора: 080020100.

21.02.2019 г.

Снимки

---