Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Международен ден на майчиния език

22 февруари 2019 13:43,
Излъчване: Спортно у-ще "Д. Рохов" преди 5 години, брой четения: 1187
Майчин език

Ученици от 8-ми и 9-ти клас на Спортно училище „Димитър Рохов“ се включиха в инициатива за отбелязване Международния ден на майчиния език - 21. февруари. Организатори на събитието, което се проведе в зала „Май“ на Общинската администрация в Сливен бяха Младежки дом- Сливен и Младежки общински съвет – Сливен, в партньорство със Сдружение „Блян за романтика, цветя и космос” и Сдружение „Жажда за живот”- Сливен.

Участници бяха доброволци по програма „Еразъм +” от Испания, Италия, Латвия, Грузия, Украйна, Македония. Те представиха по атрактивен начин информация за езика и културата на родните си страни. Младежите от нашето училище имаха възможност да участват, заедно с ученици от още 4 училища в кратка тематична викторина и да се насладят на някои кулинарни изделия от националните кухни на представените в събитието страни.

Проявата е част от проект „МОС-Младежи за откритост и съпричастност II”, който се реализира с финансовата подкрепа на Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1 „Европейска доброволческа служба”.