Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Среща за подкрепа на бъдещи предприемачи предизвика интерес в Сливен

22 февруари 2019 14:33,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 956
Зам.областният управител К.Костов,  зам.областният управител на област Ямбол В.Дичев /вляво/, П.Георгиев и Ст.Стоянов /вдясно/.

Възможностите за безплатни обучения и менторска подкрепа на бъдещи предприемачи предизвикаха интерес сред младите жители на Сливен. Близо 30 души, на възраст между 25 и 35 години, участваха в информационна среща в областната администрация, на която бе представен проектът „Осигуряване на ефективна подкрепа за предприемачество“. Зам.областният управител Камен Костов откри събитието и представи изпълнителите на проекта – „Информационни и комуникационни технологии – клъстер Бургас“ с председател Петко Георгиев и Комуникационна агенция „ProWay“ с управител Стоян Стоянов. Гост бе зам.областният управител на област Ямбол Волен Дичев.

Проектът е насочен към жителите на Югоизточния регион, които желаят да започнат самостоятелен бизнес. Акцент на срещата в Сливен бяха информационните технологии и споделените пространства за бизнес. Подобни срещи са планирани и вече се провеждат в областите Ямбол, Бургас и Стара Загора. След като приключат те, ще бъдат организирани обучения според заявените нужди, с възможности за съставяне на собствен бизнес-план, оказване на съдействие по юридически и счетоводни въпроси, предоставяне на насоки за финансиране.

Проектът е финансиран от ЕС чрез Европейския социален фонд по ОП "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020.

Снимки

Момент от срещата, на която областната администрация бе домакинМомент от срещата - 2Момент от срещата - 3