Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В областна администрация се приемат идейни предложения за регионални програми за заетост за включване в Националния план за ....

09 септември 2010 11:05,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 992

В областна администрация Сливен в срок до 23.09.2010 г. ще се приемат идейни предложения за регионални програми за заетост за включване в Националния план за – 2011 г.

Програмите се разработват на основание чл. 31 от Закона за насърчаване на заетостта, одобряват се от Постоянните областни комисии по заетост и в срок до 30 септември на текущата година се внасят в Министерството на труда и социалната политика за разглеждане и включване в Националния план за действие по заетостта за следващата календарна година.

Регионалните програми за заетост и обучение на възрастни се предлагат от областните и общинските администрации, социални партньори и други юридически лица.

Те са инструмент, посредством който местните организации и общности могат да преодолеят специфичен проблем, свързан с пазара на труда, да повишат предлагането на труд и заетостта в региона, да обучат работната сила. Тяхната цел не е изграждането на инфраструктурни обекти, нямат инвестиционен характер и не трябва да дублират проекти по НП „От социални помощи към осигуряване на заетост”. Регионалните програми следва да отговарят на приоритетите в регионалния план за развитие, областната стратегия за развитие, общинските планове за развитие, както и с приоритетите на националните стратегически документи и Националния план по заетостта.

Моля, при проявен от Ваша страна интерес за кандидатстване, да представите в срок до 23.09.2010 г. в Областна администрация /на хартиен носител – 2 екземпляра и по електронна поща: gandonova@regionsliven.com/ Вашите идейни предложения, подробно разписани в прикачения към съобщението формуляр.

За допълнителна информация можете да се обърнете към:

 

Женя Андонова

старши експерт, отдел "Регионално развитие"

Областна администрация Сливен

тел: 044/616214

e-mail: gandonova@regionsliven.com

 

Файлове

формуляр [35.5KB]

Microsoft Word Document