Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинският съвет прие изменението на Наредбата за насърчаване на инвестициите с общинско значение

28 февруари 2019 12:39, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 5 години, брой четения: 844
---

Редовното си заседание проведе Общинският съвет днес. Общо 41 бяха точките от дневния ред.

Беше прието изменението на Наредбата за насърчаване на инвестициите с общинско значение. От трибуната кметът Стефан Радев заяви, че то е необходимо заради настъпилите промени в Закона за насърчаване на инвестициите.

Друго предложение, прието на сесията днес е предоставяне ползването на пасищата, мерите и ливадите от общинския поземлен фонд на територията на общината за стопанската 2019-2020 г.

Местният парламент утвърди доклада и финансовия отчет за 2018 г. за дейността на Комисията на общински фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания на семейства и лица в общината.

Общинските съветници гласуваха предоставяне на Общината безвъзмездното право на управление на два имота, които са държавна собственост. Единият е Калояновската тракийска гробница в село Калояново, а другият имот се намира в бившата текстилна фабрика. Точката е свързана с участието на Регионалния исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ в два европейски проекта.

С 35 гласа „за“ Общинският съвет даде съгласие ДКЦ 2 – Сливен да закупи със собствени средства необходимата за дейността му апаратура.

В рамките на заседанието бяха приети отчетите за дейността на Общински фонд „Култура“, както и на Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни за предходната година. Беше гласувана и Програмата за развитие на туризма на Община Сливен за 2019 г.

И на днешното заседание бяха приети и предложения за продажба на общинско имущество, разпореждане с общинска собственост и отпускане на финансови помощи.

28.02.2019 г.