Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев ще участва в VIII Европейска среща на високо равнище на регионите и градовете в Букурещ

14 март 2019 09:53, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 852
---

Кметът на Сливен Стефан Радев ще участва в VIII Европейска среща на високо равнище на регионите и градовете в Букурещ, която се провежда на 14 и 15 март. Двудневният форум събира около 500 европейски, национални, местни и регионални лидери от всички държави - членки на ЕС. Стефан Радев е член на Комитета на регионите. Срещата е част от събития, съпътстващи румънското председателство на Съвета на Евросъюза.

Събитието се провежда веднъж на две години и е най-мащабната инициатива на Европейския Комитет на регионите. Темите, които се очаква да бъдат обсъдени са: Засилване на европейската демокрация; Териториално сближаване и обединяване на гражданите на ЕС; Какви уроци научихме от Брекзит; Изграждане на ЕС отдолу нагоре с нашите региони и градове; Социално сближаване и интеграция в регионите и градовете.

Осмата Европейска среща на върха на регионите и градовете ще се проведе под мотото „(За) Нова Европа“ и ще бъде едно от най-важните събития по време на Румънското европредседателство. Очаква се да бъде приета и декларация за бъдещето на Европа, както и политическо послание към кандидатите, участващи в изборите за Европейски парламент.

14.03.2019 г.