Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кампания „Аз съм зависим от хубавата книга!”

19 март 2019 10:02, Превантивно-информационен център - Община Сливен (ОбСНВ, ПИЦ - Сливен)
Излъчване: ОбСНВ, ПИЦ-Сливен преди 5 години, брой четения: 1769
ОбСНВ, ПИЦ

Тази година Общински съвет по наркотични вещества /ОбСНВ/ и Превантивно-информационен център /ПИЦ/ - Сливен ще реализират кампанията „Аз съм зависим от хубавата книга!” като част от дългосрочната програма за превенция употребата на психоактивни вещества и утвърждаване на здравословен начин на живот. Кампанията е насочена към общински училища извън града и целта е да се изгради мрежа от доброволци и клубове за здравословен начин на живот и в тези училища.

Нашето съвремие предлага много възможности за пълноценно осмисляне на свободното време, но и много заплахи и рискове за младите хора. Идеята е да се мотивират младите хора към отговорност за собственото си здраве и да потърсят най-добрия начин за осмисляне на свободното време чрез спорт, изкуство, игри, труд … А какво по-хубаво от … хубавата книга! „Книгите са най-тихите и най-постоянни приятели. Те са най-достъпните и най-мъдри съветници, както и нашите най-търпеливи учители”/ Уилям Елиът/.

За всяко училище е подготвена малка колекция книги, енциклопедия, карта на България и превантивни материали.

 

Кампанията „Аз съм зависим от хубавата книга!” стартира в ОУ”Черноризец Храбър”, село Крушаре, 14.03.2019г. На срещата присъстваха учители и ученици от 2 до 7 клас. Децата ни посрещната с любопитство, отговаряха с желание на всеки въпрос и показаха познаване на основните заплахи за здравето и положителна нагласа към ученето, игрите и спорта. Проведе се кратко четене и малък „урок по краезнание” чрез картата на България.

В края на срещата се сформира лидерската група на бъдещия клуб „Живей, здравословно!”. Доброволците ще носят идентификационна карта.

Децата и ръководството на училището се ангажираха с организирането на спартакиада през м. май, 2019г. със съдействието на ПИЦ – Сливен - първа задача и инициатива на новосформирания доброволчески екип.

В неформална среща учителите и директорът споделиха своите наблюдения относно употребата на ПАВ и необходимостта и ползата от нашата инициатива.

Снимки

КрушареКрушареКрушареКрушареКрушареКрушареКрушареКрушареКрушареКрушареТрадицията