Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

УРОК ПО ТОЛЕРАНТНОСТ И СЪПРИЧАСТНОСТ

20 март 2019 15:42, Невелина Кикьова (X СОУ )
Излъчване: СУ "Й. Йовков" (X) преди 5 години, брой четения: 1609
Снимка 1

На 21 март се отбелязва Международния ден на хората със Синдром на Даун. За първи път този ден е отбелязан по време на VI световен симпозиум по инициатива на Европейската и Международна асоциации с цел превенция и помощ на хората със синдрома на Даун, който се провежда в Палма де Майорка през 2006 година. От 2012 г. Организацията на обединените нации официално подкрепя инициативата, а Международната асоциация на хората със Синдром на Даун стимулира своите членове по целия свят да провеждат свои собствени инициативи и събития, с които да привличат внимание и да разясняват какво представлява синдрома, какво означава той за хората, които са засегнати от него и как те играят важна роля в нашия живот и общества. Деца със синдрома на Даун учат и в училища на територията на гр. Сливен.

За отбелязване на този ден, СУ „Йордан Йовков” – Сливен с подкрепата на Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетните и непълнолетните организират урок за толерантност и съпричастност с децата със синдром на Даун от гр. Сливен.

Урокът ще се проведе на 21.03.2019 г. от 09.30 часа в СУ „Йордан Йовков”.

За участие в урока са отправени покани към областна администрация – Сливен, община Сливен, РУО – Сливен, Сдружение на родителите на деца със синдром на Даун и др.

Приятелството и уважението между нас ще стимулираме чрез малка арт работилница, песни и стихове, подвижни игри и отправяне на послание чрез уъркшоп слънчеви балони.