Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител поздрави Държавния куклен театър в Сливен

21 март 2019 16:51,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 800
На снимката: Актьорът Кателей Кателеев получи награда от Зимния фестивал на изкуствата в Пловдив за ролята си в спектакъла "Копче за сън". Спектакълък не слиза от сцена вече 15 години.

Послучай Международния ден на кукления театър областният управител на Сливен изпрати поздравителен адрес до директора Ефимия Павлова и творческия екип на Държавния куклен театър в Сливен. „Използвам повода, за да Ви поздравя за многобройните успехи и изказвам благодарността си за таланта и любовта, с които радвате публиката и ценителите не само на сливенска, а и на национални и чуждестранни сцени“, заявява Божурски. Той пожелава на куклениците вдъхновение в работата, здраве и щастие. Областният управител заявява още, че остава съпричастен към нуждата на театъра – един от най-добрите в страната – да има собствен дом и подчертава, че продължават съвместните усилия на институциите да бъде решен този проблем.

 

21 март се чества като Международен ден на кукления театър от 16 години, по предложение на Международната организация на куклените театри, прието с решение на ЮНЕСКО.

Снимка: Държавен куклен театър-Сливен.