Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Във Филиал Сливен на Медицински университет – Варна за първи път се проведоха процедури за образователна и научна степен „Доктор“

22 март 2019 11:41, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 1478
---

Филиал Сливен към Медицински университет – Варна всяка година осъществява прием по 2 специалности – „Медицинска сестра“ и „Акушерка“. Той е единственият филиал към Медицински университет, акредитиран и за подготовка на докторанти.

Вчера в Аулата на Филиал Сливен на Медицински университет – Варна за първи път се проведоха процедури за придобиване на образователна и научна степен „Доктор“ от преподавателите във филиала Пепа Джеджева и Мариана Желязкова. Научните разработки разглеждат актуални проблеми, съответно "Хемоконтактни вирусни инфекции – хепатит B, С, СПИН – професионален риск и превенция сред медицинските сестри" и "Съвременни подходи при оказване на здравни грижи за деца със захарен диабет в училищна възраст". Кандидатите получиха високи оценки от членовете на Научното жури - представители на медицинските университети във Варна, София и Пловдив. На събитието присъства и зам. кметът Пепа Чиликова. Това е успех не само за Филиал Сливен на МУ-Варна, но и за медицинската и научна общност в града.

22.03.2019 г.

 

 

Снимки

------------