Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ученици от Спортно училище "Д. Рохов" обсъдиха съвместно с родители и учители как да са "Партньори в доброто"

28 март 2019 09:16,
Излъчване: Спортно у-ще "Д. Рохов" преди 5 години, брой четения: 1530
111

Кръгла маса, посветена на общуването без агресия, събра в Спортно училище „Димитър Рохов“ в Сливен ученици, родители и учители. Събитието, провело се вчера, бе част от инициативите по проект „Партньори в доброто“. Основната цел бе подкрепа на учениците в осъзнаване на личната им отговорност за създаване на по – добра среда при общуването в училище. С ролеви игри, дискусии и общуване в екип всички ученици осъзнаха потенциала си в изграждането на емоционалния климат в училищна и извън- училищна среда, както и насърчаването им да извършват добротворство, в партньорство с възрастните до тях – учители и родители. Всички се обединиха около идеи, свързани с взаимопомощ, състрадание, приятелство и приемане на другия, помощ при нужда и осмисляне на времето извън училище в съчетание със здравословния начин на хранене и живот като цяло.

Проектът на Спортното училище е подкрепен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ – Сливен, която проекта.

В срещата участваха ученици от 6-ти до 9-ти клас и техни родители. Обсъдени бяха резултатите от проведена по темата анкета. Набелязаха се идеи за съвместни дейности, които да спомогнат за изграждане на взаимоотношения, основани на толерантност, разбиране и уважение. Участниците в кръглата маса заявиха своята готовност да подкрепят политиката на училището за партниране в цялата училищна общност, още повече когато част от предложенията, дадени поотделно от децата и техните родители се оказаха еднакво близки по съдържание.

Гости на събитието бяха Силвия Никова – експерт по спортни дейности в Община Сливен, Лилия Радева – секретар на МКБППМН – Сливен, Илонка Толева –старши експерт по приобщаващо образование към РУО – Сливен. Своята подкрепа за инициативата оказаха и от Детската педагогическа стая чрез техния представител Анета Узунова.

Източник: Радио Сливен Нет

Снимки

222333444555666777