Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Мерки за предотвратяване и гасене на пожари в горските територии през пожароопасния сезон

28 март 2019 12:12,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 794

Със своя заповед областният управител Чавдар Божурски разпореди мерки за пожарна безопасност, предотвратяване и гасене на пожари в горските територии в периода от 1 април до 31 октомври 2019 година.

Забранява се паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние, по-малко от 100 метра от границите на горските територии. Изхвърлянето на горими отпадъци трябва да става само на определените за това места – контейнери за смет и сметища. Директорите на Държавните горски стопанства, Природен парк „Сините камъни“, кметовете на общини и собствениците и ползвателите на гори се задължават да проверят състоянието на наличните в тези територии противопожарни хидранти, водоеми и противопожарни депа, като възстановят неизправните.

В заповедта са разпоредени мерки за осигуряване на денонощна връзка по места с органите на пожарна безопасност, за привличането на поделенията на Министерството на отбраната при сложни и големи пожари, както и за участието на населението в гасенето.

Заповедта се свежда за изпълнение до директорите на РДГ, ЮИДП, ДПП „Сините камъни“, РД ПБЗН, ОПУ, компания „Железопътна инфраструктура“, „ЕВН“, кметовете на общини в област Сливен.

Пълният текст на заповедта - в прикачения файл.

Файлове