Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведоха се консултации за сформиране на РИК - Сливен

29 март 2019 13:13,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 800
Областният управител Ч.Божурски води консултациите за съставянето на РИК - Сливен

Консултации за сформирането на Районната избирателна комисия за произвеждане на избори за членове на Европейския парламент от Република България се състояха на 29 март в областната администрация. Консултациите води областният управител Чавдар Божурски. Присъства гл.секретар Кирил Аврамов, ръководител на техническия екип за произвеждане на изборите.

В състава на РИК – Сливен ще участват 15 души, съгласно решение № 8-ЕП от 26 март 2019 г. на Централната избирателна комисия, като съотношението между партиите и коалициите е както следва: ПП ГЕРБ - 5 , Коалиция „БСП за България“ – 4, ПП ДПС – 1, Коалиция „Обединени патриоти“ – 2, ПП „Воля“ – 1, както и по един представител от Коалиция „Реформаторски блок“ и Коалиция „България без цензура“, ВМРО-БНД, ЗНС, Движение „Гергьовден“. Участниците в консултациите представиха писмени предложения за членовете и резервните членове на РИК. С консенсус бяха приети излъчените кандидатури за ръководния състав на комисията: Росица Тодорова /ПП ГЕРБ/ - за председател, Росица Колева /Коалиция „Обединени патриоти“/ и Фатме Мустафова /ПП ДПС/ - за зам.председатели, Мария Чомпова /Коалиция „БСП за България“/ - за секретар. Писменото предложение за състава на РИК заедно със списъка на резервните членове ще бъде изпратено от областния управител до ЦИК.

В консултациите бяха поканени парламентарно представените партии и коалиции, както и партиите и коалициите, които имат избрани с техните листи членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени.