Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Деца от Канарските острови, Родос и Реюнион посетиха областната администрация

05 април 2019 15:25,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 950
Снимка за спомен след срещата в областната администрация

Деца от Канарските острови, Испания, от остров Реюнион, Финландия и остров Родос, Гърция гостуваха на Сливен. Техен домакин бе Основно училище „Братя Миладинови“ в града. Визитата им от 1 до 4 април бе по проект „Кутия за съкровища“, за училищен обмен по програма „Еразъм +“ .

Децата и техните ръководители посетиха областната администрация заедно с директора на ОУ „Братя Миладинови“ Митко Митев и преподаватели от училището. Зам.областният управител Димитринка Петкова се срещна и разговаря с тях, запозна ги с културните и исторически забележителности на Сливен. Петкова ги поздрави от името на областния управител Чавдар Божурски и екипа му и им подари сувенири от Художествената галерия „Димитър Добрович“.

Целта на проведеното в Сливен обучение по „Еразъм +“ е учениците от партньорските училища да се запознаят с културното наследство на града-домакин и на страната. Децата, на възраст от 5 до 14 години, имаха възможност да контактуват на живо с връстници на тяхната възраст, от различни култури и образователни степени. Всяка група получи своята „Кутия на съкровищата“. Запълването й започна с изделията, изработени в ателиетата в ОУ „Братя Миладинови“. Гостите посетиха крепостта „Туида“, имаха възможност да видят културната столица на Европа за 2019 г. - Пловдив, както и старопрестолния град Велико Търново.

Снимки

Всяко дете се представи и разказа за себе сиЗам.областният управител Д.Петкова запозна гостите с културните и исторически забележителности на Сливен Директорът на ОУ "Бр.Миладинови" Митко Митев заедно с част от ръководителите /вляво/ и преподавателка от училището Най-малкото дете в групата, Сара /5 г./  трябваше да се покачи на стол, за да я виждат всички, докато пееДецата по време на срещатаДецата-домакини от ОУ "Бр.Миладинови" при посрещането на гостите сиГрупите разгледаха реновираната крепост "Туида"