Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Днес областният управител и неговите заместници откриха новата учебна година.

15 септември 2010 13:14,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1041
снимка

Днес, 15 септември 2009 г., в 8,45 часа областният управител на Сливен г-н Марин Кавръков присъства на откриването на учебната година на Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад.Неделчо Неделчев” – Сливен.

Той поздрави ръководството на гимназия и учениците с настъпващата нова учебна година и им пожела успешна работа и ползотворна реализация в бъдещата им дейност.

Областният управител беше поканен от ръководството на гимназията, тъй като той е един инициаторите за включване в план приема на училището новата специалност „Организация на туризма и свободното време”. Идеята на областния управител е свързана с приоритетите в Областната стратегия и програмите за развитие на общините.

Ръководството на училището отчете наличието на информация за проявяващи се тенденции в търсенето на пазара на труда на територията на областта и новата специалност вече е факт.

Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад.Неделчо Неделчев” – Сливен е авторитетна професионална гимназия, подготвяща знаещи и можещи хора в областта на хотелиерството и туризъма.

Заместник областният управител г-н Пейчо Пейчев поздрави учителите и учениците от Професионална гимназия по селско стопанство - Нова Загора с първия празник на училището– тържественото откриване на новата учебна година.

От професионалната гимназия по селско стопанство излизат специалисти по земеделско стопанство, зърносъхранение и зърнопреработка, производство на хляб и хлебни изделия, лозаро – винарство, механизация на селското стопанство, горско и ловно стопанство и селски туризъм.

Заместник областният управител г-н Христо Карабекиров присъства на откриването на новата учебна година в СОУ ”Г.С. РАКОВСКИ” в град Котел. В тази гимназия г-н Карабекиров е завършил средното си образование.