Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен Ви кани да посетите празничните прояви по повод Възкресение Христово

11 април 2019 10:22, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 854
---

Община Сливен и тази година е подготвила пъстра програма по повод Великденските празници.

 

Отбелязването започва на 17 април, сряда, със съвместен великденски концерт на Ансамбъл за народни песни и танци „Сливен“ и Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“ – Бургас. Събитието е от 19.00 часа в зала „Сливен“. Билети на касата на зала „Сливен“.

 

На 20 април, събота, от 10.00 до 13.00 часа в Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ ще се състои музейно-образователна работилница „Писани яйца“. Входът е с предварително записване и билети.

 

В същия ден от 11.00 часа на Антична и средновековна крепост „Туида“ ще се проведе уъркшоп „Вариации в синьо“ – част от програмата по проект „Вариации в синьо“ на Националния музей на текстилната индустрия, финансиран от Национален фонд „Култура“. Входът е свободен.

 

На 20 и 21 април в зала „Сливен“ ще се проведе ХVⅠ Национален фестивал за млади изпълнители на популярна музика „Цветен камертон”.

 

На 23 април, вторник, от 19.00 часа в зала „Сливен“ Симфоничен оркестър – Сливен ще изнесе Великденски концерт. Участват Мария Славова – орган; Хор „Добруджански звуци“; Солисти: Атанас Атанасов – тенор; Радослав Радев – баритон; Паско Ташев – бас; Диригент на хора: Елвира Пастърмаджиева; Диригент: Димитър Караминков. Билети на касата на зала „Сливен“ и касата на Военния клуб.

 

В четвъртък, на 25 април, от 12.00 часа на пл. „Цар Освободител“ ще се боядисват яйца. В проявата ще участват представители на Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, Национален музей на текстилната индустрия, Късноантична и средновековна крепост „Туида“, Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“.

 

На 27 април, събота, от 24.00 часа в катедралния храм „Св. Димитър“ ще се проведе Великденска света литургия.

 

В неделя, 28 април, от 11.30 часа на пл. „Цар Освободител“ ще се проведе Великденско веселие с участието на детски и младежки фолклорни колективи и Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен.

 

11.04.2019 г.