Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Театър "Класика" от ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" с много награди от театрален фестивал

16 април 2019 10:25, Николай Димитров (ГПЗЕ )
Излъчване: ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" преди 5 години, брой четения: 5355
Театралната трупа

Завърши II Национален детско- юношески фестивал "Сцена под Сините камъни"! Трупата на Езикова гимназия премери ръст с творци от Бургас, Силистра, Тервел, Габрово, Лясковец, Сливен, Шивачево,Глушник и др. Жури с председател режисьорът Златко Гулеков и членове: Георгиос Филаделфефс- пианист и оперен певец, и Илиян Урумов- художник- сценограф, присъдиха на театър "Класика" при Езикова гимназия Сливен високи отличия: I място в категория от 14-19 години за комедията „Женско царство“ по Ст.Л.Костов. Сценичната адаптация и режисурата е на Соня Келеведжиева.

Спектакълът ни бе отличен и с награда за хореография. Награда за „Женска роля“ получи Ванесса Терзиева за ролята на Райна; награда за „Мъжка роля“ спечели Васил Сиромахов за ролята на Стоенчо, който стана носител и на приза за „Най-атрактивен млад актьор“, присъдена му от младежкото жури. Велиян Великов получи награда за „Поддържаща роля“/за ролята на Иван/. Младите актьори от „Класика“ показаха страхотна екипна работа, която впечатли и жури, и на почитателите на Мелпомена- гости на фестивала. Играха вдъхновено, с любов към изкуството и голямата сцена. С младостта и таланта си, с песните, танците, с великолепните си актьорски превъплъщения, те спечелиха сърцата на зрителите в зала „Зора“!

Браво, „Класика“! Гордеем се с Вас!

Соня Келеведжиева

Снимки

Класика - Женско царствоКласика - Женско царствоКласика - Женско царствоКласика - Женско царствоКласика - Женско царствоПлакет за 1 мястоПлакет за 1 мястоУчастниците във ФестивалаГрамотите от ФестивалаГрамотите от ФестивалаГрамотите от ФестивалаГрамотите от ФестивалаГрамотите от ФестивалаГрамотите от Фестивала