Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев награди с премия от 5 000 лева европейския шампион Божидар Андреев

16 април 2019 12:17, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 784
---

Кметът на Сливен Стефан Радев посрещна в общината европейския шампион по вдигане на тежести Божидар Андреев. Той поздрави състезателя за постигнатия успех и му връчи премия от 5 000 лева.

„Много се радвам, че за периода от 3 март досега Сливен има втори европейски шампион, а именно Божидар Андреев, в един традиционен за страната ни и за Сливен спорт – вдигането на тежести. Използвам случая да му пожелая световна и олимпийска титла. Всички граждани на Сливен се гордеем с него“, коментира кметът. Той подчерта, че общината подкрепя развитието на спорта.

„Спортният клуб, в който се състезава и тренира Божидар за последните три години, е получил около 30 хиляди лева субсидия от Община Сливен. Отделно поемаме издръжката на спортната база и я предоставяме безвъзмездно на клуба. За издръжка на залата отделяме около 20 хиляди лева на година. За последните три години сумата е около 60 000 лева. Политиката, която водим за подпомагане развитието на спорта, не само продължава, а и увеличаваме парите за спорт тази година с 20 процента повече спрямо 2018-а.“, каза кметът. Той припомни, че започна реконструкция на зала „Асеновец“, която от години не е ремонтирана. Предвиждат се ремонтни дейности и на други спортни зали.

„Опитваме се да създаваме условия и да подпомагаме нашите спортисти. Най-важното е, че имаме още един европейски шампион и да пожелаем световни и олимпийски титли“, каза Стефан Радев.

От своя страна Божидар Андреев благодари за наградата и сподели, че продължава да тренира в Сливен. „Подготвям се за световното първенство в Тайланд. Тренирам всеки ден, защото само с тренировки се става шампион“, каза той.

Божидар завоюва шампионската титла в категория до 73 килограма при мъжете на Европейското първенство по вдигане на тежести в Грузия.

16.04.2019 г.

Снимки

---