Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител посрещна на работно посещение министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов

16 септември 2010 14:52,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1853
снимка

На 15.09.2010 г. в област Сливен на работно посещение беше министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Той бе съпроводен от представителен екип на министерството в лицето на г-жа Росица Стелиянова- изпълнителен директор Агенцията по заетостта, г-жа Янита Манолова – заместник изпълнителен директор Агенцията по социално подпомагане, г-жа Румяна Михайлова – изпълнителен директор на ИА „ГИТ” и г-жа Неда Танева – съветник на министъра.

На 15.09.2010 г. по програма от 16:00 часа в малката заседателна зала на областна администрация Сливен се проведе работна среща на министъра с Народните представители от ПП „ГЕРБ” г-ца Десислава Танева, г-н Диан Червенкондев и г-жа Юлиана Колева, заместник областните управители г-н Пейчо Пейчев и г-н Христо Карабекиров, г-н Николай Грозев кмет на община Нова Загора и г-н Иван Петров общински координатор на ПП „Герб” Твърдица, на която бяха представени главните насоки в работата на министерството.

В 17:00 часа се проведе работна среща на министъра с народните представители от ПП „ГЕРБ”, политическия кабинет на областна администрация Сливен, кметове и заместник кметове на общини, с ръководството на всички местни структури и подразделения на социалното министерство, с директорите на социалните домове от областта, профсъюзи, обществени и работодателски организации.

Областният управител г-н Марин Кавръков ръководи срещата. Той призова присъстващите с едноминутно мълчание да почетат паметта на д-р Желязко Христов, лидер на КНСБ.

Той обърна внимание, че от години в област Сливен не е провеждана толкова представителна и широко форматна среща по проблемите за заетостта и безработицата, условията на труд в предприятията, развитието на социалните услуги.

Той призова присъстващите за активно участие с оглед извличане на максимална полза от предоставената възможност за пряк контакт с най – отговорните представители на структурите на Министерството на труда и социалната политика.

Министър Тотю Младенов представи на кратко основните акценти в политиката на министерството и предостави възможността на своя екип да запознаят присъстващите със социалните програми и политики на министерството.

В 18:00 часа г-н Тотю Младенов беше на разположение на местните и регионални електронни и печатни медии.

Днес, 16.09.2010 г. работна група от министерството, политическия кабинет на областна администрация и кмета на община Сливен г-н Йордан Лечков посетиха Дневен център за деца с увреждания и Дневен център за възрастни хора с увреждания.

Те останаха приятно изненадани от добрите грижи, които са полагани за децата и възрастните в центъра.

Г-н Тотю Младенов подари книжки и учебни пособия. Децата от своя страна подариха на министъра карта на България, а на дамите собствено ръчно изработени герданчета.

След това министъра и работната група посетиха фирма „БИОФАРМ – ИНЖЕНЕРИНГ” АД, където се запознаха с новото високо технологично и уникално не само за България, а и за Европа производство.

На присъстващите беше обяснено, че това е единственото в България, а и в Европа има само три подобни.

Облечени в специално облекло, екипът на министъра разгледа работните помещения.

Министъра и служителите от министерството останаха впечатлени и изненадани от високите иновационни технологии, високата квалификация на работещия персонал и изключителните и добри условия на труд в това уникално за България предприятие.

За някои от проблемите на фирма „БИОФАРМ – ИНЖЕНЕРИНГ” АД, министър Тотю Младенов пое личен ангажимент за съдействие и помощ.

В 11:04 часа министър Тотю Младенов отпътува за София, където му предстои работно заседание в Парламента, а членовете от екипа останаха да работят в Сливен в съответните местни структури на министерството на труда и социалната политика.

 

Снимки

снимкаснимкаснимкаснимкаснимка