Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Среща на ученици с представители от сдружение "Хайдути"

16 април 2019 19:16, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 5 години, брой четения: 2692
Среща на ученици с представители от сдружение "Хайдути"

На 16 април по покана на клуб "Млади възрожденци" се проведе вълнуваща среща с представители на сдружение "Хайдути". Те проучват и популяризират особеностите на хайдутството - най-масовата форма на българска съпротива срещу османската власт. През целия период на чуждото владичество хайдутите са пример за свободолюбие, родолюбие и човешка отзивчивост. Нашите гости бяха с автентично хайдушко облекло и оръжие, за което ни разказаха. Тяхната дейност днес е израз на жив патриотизъм.

Поздрав към тях беше рецитал на поемата "Хайдути" от Ботев. Всички се хванаха за кръшно хоро и си направиха снимки във форума и в Етнографската сбирка на училището.

Проявата беше включена в празничната програма по отбелязването на Дните на Багряна в учебното заведение.

Снимки

Среща на ученици с представители от сдружение "Хайдути"Среща на ученици с представители от сдружение "Хайдути"Среща на ученици с представители от сдружение "Хайдути"Среща на ученици с представители от сдружение "Хайдути"Среща на ученици с представители от сдружение "Хайдути"Среща на ученици с представители от сдружение "Хайдути"Среща на ученици с представители от сдружение "Хайдути"Среща на ученици с представители от сдружение "Хайдути"Среща на ученици с представители от сдружение "Хайдути"