Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Eвропейската шампионка по лека атлетика Радослава Мавродиева бе удостоена със званието „Почетен гражданин на Сливен“

18 април 2019 15:05, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 757
---

На редовната си сесия днес местният парламент взе решение да удостои със званието „Почетен гражданин на Сливен“ европейската шампионка по лека атлетика Радослава Мавродиева. Отличието й се връчва за изключителен принос за популяризирането на града под Сините камъни.

Сред приетите точки от дневния ред беше изменението на общинския бюджет. По думите на кмета Стефан Радев то е необходимо заради отпускане на допълнителни средства за субсидия за спортни клубове и разходи за финансиране на спортни прояви за 2019 г., а също и за ремонтни дейности на читалището в кв. „Речица“. Одобрение получи и бюджетната прогноза за периода 2020-2022 г.

Други приети предложения бяха свързани с промяна в състава на Обществената комисия, която ще определи носителя на наградата „Аргира Жечкова“, с доклада за изпълнение на програмата за развитие на читалищата от общината за предходната година, както и с отчета за дейността на Общинския съвет по наркотични вещества – Сливен.

Промяна в Наредбата за приемане на ученици в първи клас на общинските училища на територията на общината също бе сред приетите точки. Тя се налага заради промени в нормативната уредба на национално ниво и постъпило предложение от Районна прокуратура – Сливен.

Местният парламент гласува положително предложенията кметът на община Сливен да бъде упълномощен да подпише запис на заповед по три проекта, в които участва община Сливен. Те са свързани със социалната интеграция и мерки за подобряване достъпа до образование на уязвими групи, както и предоставянето на интегрирани услуги за ранно детско развитие в Общностния център за деца и семейства.

Беше дадено и съгласие община Сливен да участва по ОП „Развитие на човешките ресурси 2014-2020 г.“ с проекта „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“.

На днешното заседание беше прието и изменението на предмета на дейност на ЕООД „Общинска охрана и СОТ – Сливен“, наложено заради промяна в Закона за частната охранителна дейност.

Разпоредителни имотни сделки, отпускане на финансови средства на културни институти и финансови помощи на нуждаещи се лица бяха приети и днес.

18.04.2019 г.