Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Йордан Йовчев, Крум Дончев и Васко Кръпката идват за ретро парада в Сливен на 20 април

19 април 2019 16:35, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 695
---

Спортната легенда Йордан Йовчев, рали-шампионът Крум Дончев и блус музикантът Васко Кръпката ще присъстват на осмото издание на ретро парада в Сливен. Проявата ще се състои на 20 април – събота.

Дефилето на автомобилите из централните улици на града ще стартира в 11,30 ч.

От 12 до 14,30 часа е изложението на площад „Хаджи Димитър“, след което ще се извърши награждаването. Официалното откриване е в 12,30 ч.. Организатори на ретро парада са Сдружението за класически автомобили „Туида Класик“ и Община Сливен. Събитието е включено в Календара на културните прояви на Общината за 2019 година. По традиция една от наградите е Купата на кмета.

„Йордан Йовчев ще връчи награда в една от категориите, а Крум Дончев ще е част от журито. Васко Кръпката ще се включи като участник в ретро парада. Освен това, с рок музикантите от „Подуене блус бенд“ ще изнесат концерт от сцена на камион „ГАЗ“, с което ще дадат начало на своето турне из България по повод 30 години от създаването на групата“, каза Валентин Дойчинов – председател на „Туида Класик“. От тази година се въвежда нова награда – „Ос-кар“, която е за най-добър сценичен костюм.

За тазгодишното издание на ретро парада в Сливен се очакват участници от цяла България, както от Чехия, Румъния, Сърбия и Гърция. В съпътстващата програма на събитието е включен конкурс за рисунка по темата ретро автомобили, с участието на ученици от Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“-Сливен.

19.04.2019 г.