Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ПГПЗЕ „Захарий Стоянов” с договор за сътрудничество с Държавния институт по руски език „А.С. Пушкин” в Москва

24 април 2019 14:50, Николай Димитров (ГПЗЕ )
Излъчване: ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" преди 5 години, брой четения: 3154
Изучаващите руски език в ПГПЗЕ

ПГПЗЕ „Захарий Стоянов” подписа договор за сътрудничество с Държавния институт по руски език „А.С. Пушкин” в Москва. За да стане факт документа, подписите си положиха ректорът на института Маргарита Русецкая и директорът на Езиковата гимназия в Сливен Ефросина Кисьова. Договорът е за сътрудничество в областта на преподаването и изучаването на руски език. Документът се появява само една година след като в сливенската езикова гимназия започна изучаването на руски език като първи чужд език. Идеята за сключване на договор е взаимна- на ръководство и преподаватели по руски език от института „А.С. Пушкин” в Москва и на учителя по руски език от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов” Анна Гандева по време на обучението й в института и на ръководството на гимназията.

Сътрудничеството между двете учебни заведения ще се осъществява в съответствие със съгласувани ежегодно съвместни планове за разпространение и популяризация на руския език в образователното пространство на ПГПЗЕ „З.Стоянов”, разработване и реализация на съвместни просветителски, мрежови, образователни и научно изследователски и иновационни проекти и програми в това число и използването на електронно обучение. Институтът „Пушкин” ще предоставя на гимназията достъп до дистанционно обучаващи ресурси, ще оказва консултантско-методическа помощ на преподавателите в гимназията. Предвидено е и осъществяването на обмен на преподавателски кадри за провеждане на майсторски класове и други.

През лятото на 2019 година първата група ученици от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов” ще отпътува за Москва, за да се включат в практически курс по руски език за ниво В1 в ДИРЕ „А.С. Пушкин”.

Снимки

Подписите под Договора