Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен, гражданите и гостите на града боядисваха заедно великденски яйца на Велики четвъртък

25 април 2019 13:48, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 925
---

Община Сливен зарадва гражданите и гостите на града по повод предстоящите празници. На Велики четвъртък на площад „Цар Освободител“ беше изнесена импровизирана работилница за боядисване на яйца. Експерти от Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, Национален музей на текстилната индустрия, Късноантична и средновековна крепост „Туида“, деца и преподаватели от Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“ показваха различни видове техники за боядисване на яйца и изработване на украси – изписване с восък, плъстене на вълна, боядисване с текстил и други.

Кметът Стефан Радев се присъедини към присъстващите и пожела на всички светли празници, много здраве и късмет.

„Великден е един от най-големите християнски празници. Искам да пожелая преди всичко мир и много любов в семействата, семейно щастие, защото това дава основата на хората да постигат целите си и в професионален план. Пожелавам надежда в утрешния ден и да вярват в собствените си сили“, каза Стефан Радев.

Общината беше осигурила всички яйца и бои, а гражданите можеха да си вземат за тях напълно безплатно изработените яйца. За да се спази традицията, гражданите на Сливен бяха почерпени с вкусни кифли и козунаци.

25.04.2019 г

Снимки

------------------