Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Техническият университет откри Дните на науката в Сливен

09 май 2019 19:49,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 717
Областният управител бе гост на откриването на Дните на науката на ТУ

Дните на науката, които Техническият университет - София организира ежегодно, за първи път започнаха в Сливен. Гости на официалното откриване на 9 май бяха областният управител Чавдар Божурски и кметът на община Сливен Стефан Радев.

Домакин на събитието бе зам.ректорът и ръководител на инженерно-педагогическия факултет и колеж към ТУ в Сливен проф. Станимир Карапетков. В конферентната зала на комплекс „Национал“ проф. Карапетков и колегите му посрещнаха академичното ръководство на университета, много преподаватели, изявени студенти.

Дните на науката откри ректорът на ТУ чл.кор.проф.д.т.н. инж. Георги Михов. Той изказа благодарност на кмета и на областния управител за оказваната от тях подкрепа на факултета и колежа в Сливен. В отговор кметът Радев подчерта, че това са учебни заведения, на които градът и регионът, разчитат за подготовката на кадри за местната икономика, както и за това, че създават и поддържат духа на общността. Той допълни, че голяма заслуга за това има ръководителят им проф. Карапетков.

Дните на науката на Техническия университет обхваща множество форуми в рамките на календарната година. Първият от тях е 23-тата Национална научна конференция с международно участие „Сливен 2019“, която ще се проведе на 9 и 10 май. Ще бъдат изнесени множество доклади в седем направления.

Снимки

Събитието започна с химна на ТУ, който изправи на крака участници и гостиУчастниците във форума